Ghidul tau pentru produse stomatologie

  •  

Ghidul tau pentru produse de ingrijire dentara

Avand in vedere varietatea de produse stomatologie de pe piata din ziua de astazi, cum poti sa stii ce sa alegi? De la paste de dinti, la periute de dinti, si la apa de gura, cauta informatiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie in privinta unor produse potrivite pentru tine si sanatatea ta orala.

produse stomatologie

Pasta de dinti

Cea mai buna strategie pentru selectarea unei paste de dinti este de a cere unui tehnician dentar sau unui stomatolog sa iti recomande un produs. Alege intotdeauna o pasta de dinti cu fluor pentru prevenirea cariilor. Dupa aceea, este o chestiune de alegere personala – cea care are un gust si se simte cel mai bine. Gel sau pasta, cu menta sau izma, lucreaza toate la fel. In cazul in care un ingredient te deranjeaza, sau daca dintii sunt sensibili, poti incerca alte produse stomatologie. Daca problema persista, consulta medicul dentist.

Periute de dinti

Perii sunt un factor principal in alegerea unei periute de dinti. Cele mai multi stomatologi recomanda peri moi, pentru adulti si copii, mai ales daca ai dinti sau gingiile sensibile. Perii duri sau rigizi nu sunt mai eficienti la indepartarea placilor sau a petelor, si pot provoca de fapt deteriorarea dintilor si gingiilor.

Alege un cap de periuta de dinti care se potriveste cu usurinta gurii tale, si care atinge unul sau doi dinti in acelasi timp. Asta inseamna ca un copil sau un bebelus are nevoie de una foarte mica. Inlocuieste periuta de dinti la fiecare 3 luni. Cumpara una noua, mai devreme, daca peria arata uzata sau deteriorata. Perii care se rasfira iti indica ca e timpul sa inlocuiesti periuta de dinti.

Periute manuala vs. electrice

Este mai bine sa folosesti o periuta de dinti electrica sau una manuala? Este o remiza. Cheia pentru o buna igiena orala este utilizarea corecta si eficienta a periei. O periuta de dinti cu reglaj electric face mai simpla folosirea unei periute de dinti in mod corect. Printre alte avantaje se numara:

  • Sunt usor de utilizat;
  • O periuta de dinti electrica poate fi distractiv de utilizat, si s-ar putea sa te perii mai des sau mai mult, ca urmare a acestui lucru.
  • Acestea pot imbunatati sanatatea orala. Cel putin un studiu a aratat ca pe termen lung (4 la 6 luni) utilizarea periutelor electrice a redus cantitatea de placa pe dintii persoanelor cu boli parodontale.

Aceste produse stomatologie minimizeaza sau elimina patarea dintilor. Efectul de spalare al periutelor electrice poate fi superior periutei de dinti manuale in reducerea sau chiar eliminarea in totalitate a petelor pe suprafata dintilor.

Cum poti alege periutele electrice?

Exista mai multe optiuni atunci cand vine vorba de aceste produse stomatologie:

  • Periutele de dinti sonice fac 30.000 si 40.000 de miscari pe minut, comparativ cu aproximativ 300 pe minut, daca perii cu mana. Perii se rotesc in miscarea inainte-inapoi recomandat de dentist. In plus, peria directioneaza fluidul dintre dinti si linia gingiei pentru a elimina placa (doar periutele de dinti sonice pot face acest lucru).
  • Periutele de dinti electrice fac intre 3000 si 7500 de curse pe minut. Unele dintre acestea se rotesc si pulseaza pentru a ajuta la eliminarea placii si a reduce gingivita.

produse dentisti

Ape de gura si clatire

Apa de gura poate face mai mult decat pur si simplu a improspata respiratia – poate alunga bolile gingiilor. Dar asta se intampla doar daca utilizezi o apa de clatire cu efect impotriva bacteriilor. Un produs cu fluor poate ajuta la prevenirea cariilor dentare. Clatirea cu o apa de gura care e pe baza de alcool nu este buna pentru copii sub 6 ani, care sunt susceptibili la a inghiti lichidul. Adreseaza-te medicului dentist pentru a afla ce tip de produse stomatologie sunt cele mai bune pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *