Mini stepper fitness: modalitatea comoda de a ramane in forma

Daca nu ai mult spatiu la dispozitie, calatoresti mult sau ai un buget limitat poti opta pentru un mini stepper fitness. Acesta reprezinta o alternativa convenabila pentru un stepper cu dimensiuni normale, insa se pot obtine aceleasi rezultate?

stepper fitness

Atata timp cat ritmul cardiac este crescut, orice exercitiu este benefic. Mini stepperul nu face exceptie. Poate nu este la fel  de comod ca un stepper fitness normal, insa antreneaza si pastreaza inima si sistemul respirator in bune conditii de functionare – scopul oricarui exercitiu cardio.

Indiferent de echipamentul ales, totul se rezuma la o idee foarte simpla, si anume sa puna in miscare picioarele. Picioarele contin cele mai mari grupe de muschi, in special in zona coapselor. Pentru a antrena aceste zone se poate opta pentru ciclism, antrenamente eliptice sau alergare.

Genul acesta de antrenamente imbunatatesc sanatatea sistemului cardiovascular si arderea caloriilor, lucruri care duc la multe beneficii de sanatate precum scaderea tensiunii arteriale, arderea de calorii, pierderea in greutate si sentimentul de buna stare de dupa antrenament. Un mini stepper fitness asigura obtinerea acestor rezultate prin mentinerea unui ritm foarte simplu, in general nefiind nici o micare complicata, doar te urci pe el si te apuci de treaba. Deoarece folosesc un sistem de functionare foarte simplu, rareori ceva poate merge gresit. Sunt  foarte usor de manevrat si sunt foarte accesibile ca pret. Pentru multi dintre noi, introducerea in programul zilnic a unor exercitii fizice poate sa fie o provocare uriasa.

faci miscare acasa

Mersul pe jos spre munca sau mersul la o sala de fitness poate sa nu fie foarte practic pentru toata lumea. Totusi, o modalitate foarte buna de a arde cateva calorii in plus in timpul zilei este exact scopul unui mini stepper fitness. Suficient de mic incat sa incapa sub un birou, cu intervale de miscare scurte, acesta este perfect pentru antrenamente eficiente si de scurta durata si dificultate redusa. Multe teste au demonstrat ca este posibil sa arzi cel putin o suta de calorii pe ora in acest fel. Poate nu este la fel de eficient ca o ora de folosit un aparat eliptic , unde te astepti sa arzi 500 -600 de calorii, insa exercitiile cu mini stepperul nu te vor lasa fara suflare.

Dintr-un motiv anume, toate aparatele de cardio se refera si la tonifiere. Tonifierea presupune redefinirea muschilor. Aceasta se poate realiza in doua feluri. Fie muschii se maresc fie se reduce stratul de grasime care ii acopera. Mini stepperul este util deoarece ajuta la tonifierea sistemului muscular prin arderea grasimilor ( presupunand ca nu se fac excese alimentare). Genul acesta de exercitii nu vor construi muschi, si nici nu vor face muschii mai puternici, deoarece nu exista suficienta rezistenta pentru asa ceva. Daca doriti sa va tonifiati si sa va sculptati picioarele, trebuie sa optati pentru antrenamente cu greutati, flotari si genuflexiuni.

fitness sanatate

Beneficiul real al unui mini stepper fitness este capacitatea lui de a fi transportat cu usurinta oriunde, si faptul ca este oricand gata pentru un antrenament scurt. Expertii recomanda antrenamente de minim o ora de exercitii pe zi. Intotdeauna in timpul exercitiilor trebuie sa respirati uniform si profund, sa tineti spatele drept, sa beti apa pentru a va hidrata organismul, si, daca obositi tare, sa faceti pauze scurte de cateva minute. Nu faceti sport seara, chiar inainte de a merge la somn. Este bine sa treacă 2 ore dupa ce ati facut sport si apoi sa dormiti, deoarece astfel corpul are timp sa se relaxeze si apoi somnul va fi linistit.

Aparatele de tip stepper fitness sunt folosite si in fizioterapie, ele ajuta in tratamentul unor boli ce dau simptome dureroase, cum sunt artrita si artroza.