5 orase de vizitat in Peru

Peru este o destinatie extraordinara si plina de exotism din America de Sud. Pentru a face din sejurul in Peru o amintire de neuitat, iata care sunt orasele pe care trebuie sa le vizitezi neaparat.

Lima, capitala

Peru este o tara imensa ce adaposteste locuri fantastice, dintr-un colt in altul. Pentru a profita la maxim de frumusetea acestor peisaje folclorice, poti incepe vizitarea tarii cu frumoasa sa capitala, Lima. Capitala este un « best of », unul din locurile ce nu trebuie ratate in timpul unui sejur la Peru. Situri arheologice, arhitecturi moderne si coloniale, gastronomie peruviana si atmosfera nocturna…originalitate autentica. O adevarata splendoare.

Cuzco, valea sacra a Incasilor

In regiunea Cuzco, valea Incasilor este un loc de descoperit fara ezitare in timpul unui sejur in Peru. Pentru cei in cautare de relaxare totala sau aventuri iesite din comun, aceasta vale adaposteste ruinele din epoca incasa. Valea Incasilor este una din cele sapte minuni ale lumii.

Puno, lacul Titicaca

Daca ai fost deja macar o data in Peru atunci stii ca nimeni nu ramane indiferent in fata splendorii orasului Cuzco si Machu Picchu. Aceasta tara minunata iti rezerva o descoperire halucinanta. Este vorba despre faimosul lac Titicaca, situat in regiunea Puno. Puno este o regiune splendida in culori naturale si exotice.

Arequipa, orasul alb

Pe cerul orasului Arequipa, soarele straluceste timp de peste 300 de zile pe an. Supranumit « orasul alb », Arequipa este al doilea oras din Peru cautat si apreciat de turistii din lumea intreaga. Arequipa si-a capatat numele de « orasul alb » de la pietrele albe care formeaza monumentele si arhitectura orasului.

Huaraz, peisaje paradisiace

Pasionatii de aventura nu ar trebui sa rateze acest oras activ din Peru. Lanturi montane inzapezite, peisaje care taie respiratia, un sejur de vis cu alte cuvinte. Huaraz este un oras pitoresc si linistit, situat in regiunea Callejon de Huaylas. Descopera lacurile superbe din regiune, lacuri de culoarea turcoaz precum si varful Huascaran care ajunge pana la 6700m alatitudine.