Aspecte care merita evaluate cand alegeti o noua centrala termica

Este posibil să nu vă gândiți zilnic la centrala dumneavoastră termică dar cu siguranță știți dacă nu funcționează corect!

Centrala termică vă asigură că aveți întotdeauna apă la o temperatură confortabilă, de la duș la spălarea vaselor. Ca să nu mai vorbim, poate avea și un impact semnificativ asupra cheltuielilor casnice. De fapt, încălzirea apei calde reprezintă până la 20% din costurile anuale de energie ale unei case, informeaza resursa online www.montaj-centrale-termice.net.

Când este timpul să înlocuiți centrala termică, este important să vă puneți întrebările potrivite pentru a găsi cel mai bun model pentru casa dumneavoastră, familia și bugetul dumneavoastră. Iată cateva lucruri importante de luat în considerare atunci când alegeți o nouă centrală termică:

Care este capacitatea de care are nevoie gospodăria mea?

Veți dori să alegeți o centrală termică cu capacitatea potrivită pentru casa și familia dumneavoastră.  Când vorbim despre capacitate, nu vorbim doar despre câtă apă poate reține rezervorul, ci și despre cât de repede poate încălzi apa.

Pentru capacitatea de stocare a centralei termice, veți dori să luați în considerare dimensiunea casei dumneavoastră, câți oameni locuiesc acolo și consumul de apă, cum ar fi câte băi aveți, câte aparate folosesc apă caldă și cât de des sunt utilizate simultan. Fie că centrala dumneavoastră este electrică sau cu gaz poate avea, de asemenea, un impact asupra dimensiunii rezervorului.

Pentru o casă cu o singură baie, probabil că veți căuta un boiler cu o capacitate de 100 până la 150 de litri. Dacă casa dumneavoastră are două până la trei băi și jumătate, veți căuta unul între 200 și 300 de litri.

Veți dori, de asemenea, să luați în considerare evaluarea de primă oră și rata de recuperare a unei centrale termice. Acest lucru determină cât de repede centrala poate încălzi și da apa din rezervor. Cu cât FHR este mai bun, cu atât este mai puțin probabil să rămâi blocat cu un duș rece după ce toți ceilalți au consumat toată apa fierbinte!

Este eficientă din punct de vedere energetic?

Am împărtășit deja modul în care tipul de centrală termică pe care o alegeți este important, dar există câteva alte lucruri de care trebuie să aveți grijă să știți dacă noua dumneavoastră centrală va fi cât mai eficientă din punct de vedere al costurilor și al energiei, mentioneaza specialistii unei companii de montaj si reparatii centrale termice Targoviste.

Un simbol recunoscut la nivel internațional, primul lucru pe care ar trebui să-l căutați este un simbol cu o stea energetică. Alegerea unei centrale termice certificate cu Energy-Star este o modalitate ușoară de a ști că obțineți o centrală care va economisi energie, oferind în același timp performanțe fiabile și de înaltă calitate.

Dacă faceți cumpărături pentru o centrală termică pe bază de gaz sau petrol, veți dori, de asemenea, să luați în considerare factorul energetic. Acest lucru indică eficiența centralei, atât pentru modelele cu rezervor, cât și pentru cele fără rezervor. Cu cât factorul energetic este mai mare, cu atât este mai eficientă din punct de vedere energetic.

Efectuarea unor cercetări și adresarea întrebărilor corecte poate dura ceva timp, dar va merita atunci când vă bucurați de un duș cald frumos și nu vă este frică să vă deschideți facturile de apă, gaz sau electricitate!