Motive grozave pentru a folosi mobilier second-hand in casa Dvs

Cand majoritatea oamenilor se gandesc la cumparat mobila, primul lor instinct este sa se indrepte catre cel mai apropiat magazin de mobila, si sa aleaga ceva nou.

Cu toate acestea, exista multe motive pentru a lua in considerare achizitionarea de mobilier second-hand, comparativ cu cel nou. Nu numai ca este mai accesibil ca pret, dar este si mai durabil si mai ecologic. In continuare va prezentam 5 motive grozave pentru a folosi mobilier second-hand in casa Dvs:

Mobilierul second-hand este accesibil

Mobilierul second-hand este o modalitate excelenta de a economisi bani pe articole de calitate superioara. Prin definitie, „secondhand” sau „la mana a doua” inseamna ca piesa respectiva de mobila a fost detinuta si utilizata anterior.

Unele magazine si depozite de mobilier second-hand Tg Jiu vand piese cu pana la 50-90% reducere din preturile de noi, facandu-l mai accesibil pentru toata lumea. Asadar, daca bugetul este ceva ce va ingrijoreaza atunci cand va mobilati spatiul, dar nu doriti sa faceti o vizita la un magazin de mobila noua, luati in calcul mobilierul la mana a doua.

Este ecologic

Cand vine vorba de cumpararea de mobila, cei mai multi alearga la cel mai apropiat magazin de mobila sau comerciant online fara a lua in considerare resursele naturale folosite pentru a produce acele articole, sau modul in care acestea afecteaza mediul. Fabricarea de mobilier nou necesita multa energie din industria combustibililor fosili, contribuind la schimbarile climatice.

De asemenea, multe piese noi de mobilier sunt fabricate in strainatate, si necesita transport pe distante lungi, amintesc cei de la website-ul www.mobila-second-hand.ro. Acest lucru are ca rezultat poluarea si emisiile de carbon datorate transportului, deoarece produsul finit este expediat catre comerciantii cu amanuntul din intreaga lume, ceea ce are un impact asupra mediului. Dar atunci cand cumparati mobilier second-hand, economisiti resurse, si in plus, tineti mobilierul utilizabil departe de gropile de gunoi.

Cumpararea la mana a doua este o alegere ecologica pentru cei care cauta mobilier durabil pentru casa sau apartamentul lor. Asa ca data viitoare cand aveti nevoie de o canapea noua sau de o masa noua, luati in considerare aceasta optiune pentru a cumpara mobilier la mana a doua.

Ajuta comunitatea

Pe langa faptul ca este accesibil si ecologic, mobilierul second-hand este si o modalitate excelenta de a ajuta comunitatea. Magazinele second-hand sunt adesea legate de organizatii caritabile, sau sunt afaceri independente care se bazeaza pe comunitate pentru succesul lor. Cumparand din magazine second-hand contribuiti la mentinerea lor in afaceri. Deci, atunci cand cumparati mobilier folosit, economisiti bani, dar sprijiniti si organizatiile caritabile si a organizatiile nonprofit locale.

Multe dintre aceste organizatii se bazeaza pe donatiile de mobilier folosit pentru a-i ajuta pe cei aflati in nevoie. Asadar, cumparand mobilier la mana a doua, ii ajutati pe altii in timp ce va rezolvati o nevoie.