Ești emoționat în legătură cu primul tău tatuaj?

Programează două întâlniri.

Există unii oameni care se plimbă prin salonul sau studioul lor preferat, aleg modelul într-o clipă și îl tatuează în aceeași zi. Tatuajele rapide impulsive pot fi interesante și cu siguranță nu le descurajăm, atâta timp cât ai încredere în salonul sau studio în cauză.

Cu toate acestea, dacă ai vreo îngrijorare cu privire la prima experiență de tatuare, îți recomandăm să îți faci două întâlniri. După ce ți-ai selectat salonul și artistul, poți face o programare pentru (1) un consult și (2) pentru tatuaj. În timpul consultării, vei avea ocazia să stai la masă cu artistul tău și să vorbiți pe larg despre lucrarea ta personalizată. O consultare împiedică orice comunicare greșită, confuzie sau neînțelegeri din a se întâmpla în ziua tatuajului, ceea ce îți va elimina anxietatea – vei ști exact la ce să te aștepți în ziua tatuajului.

Notă: un artist profesionist va face sugestiile care te interesează cel mai tare. Dacă îți recomandă să-ți faci tatuajul mai mare, să schimbi locul, să elimini un detaliu pe care l-ai solicitat sau chiar dacă îți sugerează să încerci un alt artist, încearcă doar să se asigure că vei primi fix tatuajul pe care ți-l dorești. Dacă sunt prietenoși și profesioniști, avi încredere în opinia lor de experți și fii cu mintea cât mai deschisă în timpul consultării.

Ai incredere în instinctul tău.

Dacă există un singur motiv pentru care te simți inconfortabil, caută alt salon pentru tatuaje. Vrei ca experiența ta de tatuare să fie pozitivă, plăcută și confortabilă. Personalul neprietenos, artiștii care te privesc cu superioritate sau te ironizează sau, în general, nu te simți binevenit într-un salon, sunt toate indicii că locul nu este pentru tine.

În plus, dacă un studio de tatuaje este dispus să primească clienți care sunt în mod clar toxici, minori sau agresivi și deranjanți în mediul salonului, îți recomandăm să pleci imediat – chiar dacă ești acolo doar pentru un tatuaj rapid. Din motive de integritate profesională și siguranță personală, un salon care nu respectă practicile legale poate, de asemenea, să nu respecte nici alte practici foarte importante (proceduri sanitare, comunicare deschisă, instrucțiuni de îngrijire ulterioară și multe altele).

Cu toate acestea, nu-ți face griji dacă prima ta vizită sau consultare este o experiență negativă. Acest lucru nu înseamnă că tatuajul nu este pentru tine. Înseamnă doar că încă nu ai găsit salonul sau artistul potrivit pentru tine. În acest caz, urmează din nou sfaturile noastre până găsești un salon și un artist de încredere.