Greseli costisitoare de evitat cand inchiriem automobile

Inchirierea de la aeroport

Inchirierea unei masini de la aeroport inseamna de regula texe suplimentare. Pentru a evita aceste taxe si a economisi sume importante, expertii va sugereaza sa inchiriati autoturismul din afara aeroportului. Multe birouri de inchiriere situate in afara aeroportului pun la dispozitie transportul persoanelor la si de la aeroport. Acest lucru este mult mai convenabil decat sa inchiriati masina din incinta aeroportului unde veti plati taxe suplimentare si veti avea de a face cu locuri aglomerate.

Lipsa informarii

Preturile de inchiriere pot varia in functie de companie sau de momentul efectuarii rezervarii, asadar ar fi bine sa verificati inainte de a va decide sa achitati rezervarea. Diverse site-uri va vor permite sa comparati preturile practicate de diferite companii de inchiriere si va vor prezenta eventuale vouchere de reducere. Unele pot chiar sa urmareasca pretul de care sunteti interesat si va reface rezervarea daca acesta incepe sa scada.

Daca planuiti sa va deplasati pe distante mari, verificati limita de kilometri. Multe companii de inchirieri auto ofera kilometri nelimitati pentru perioada de inchiriere, permitandu-va astfel sa conduceti oricat doriti, fara taxe suplimentare. Insa altele va pot taxa suplimentar pentru depasirea maximului de kilometri stabiliti. Daca inchiriati un autoturism, mai ales pentru o perioada mai lunga de cateva zile, rentacar-timisoara.weebly.com va sfatuieste sa va asigurati ca nu aveti o limita de kilometri sau o limita suficienta pentru a va acoperi calatoria. Atunci cand aveti de ales intre o inchiriere cu numar nelimitat de kilometri si o inchiriere mai ieftina cu plafon de kilometraj ar fi bine sa alegeti prima varianta.

Plata suplimentara pentru GPS sau scaun suplimentar

Companiile de inchirieri auto sunt incantate sa va taxeze suplimentar pentru accesorii precum un GPS sau un scaun pentru copii. Un dispozitiv GPS va poate costa suplimentar 20-40 lei pe zi sau chiar mai mult. Folositi telefonul mobil atunci cand este posibil sau imprimati o harta atunci cand va aflati la hotelul dumneavoastra. Daca aveti un dispozitiv GPS portabil ar fi bine sa il luati cu dumneavoastra si sa-l folositi pe parcursul calatoriei, insa amintiti-va sa nu-l uitati in momentul predarii masinii. Multe companii aeriene va permit sa luati cu dumneavoastra scaunul pentru bebelusi si sa-l folositi in avion gratuit, asadar nu va trebui sa platiti pentru acesta la compania de inchirieri auto.

Graba in timpul inspectiei

Inspectati cu atentie masina inainte de a pleca in calatorie. Altfel ati putea fi taxat pentru pagube pe care nu le-ati facut dumneavoastra. Majoritatea flotelor companiilor de inchirieri auto sunt intretinute meticulos, insa pagube precum zgarieturi, indoituri, sau petele din interior pot trece cu usurinta neobservate. Daca observati orice fel de problema sau defect in timpul inspectiei asigurati-va ca veti informa compania despre acest lucru – sau veti plati pentru asta. Nu presupuneti niciodata ca problema este nesemnificativa sau ca firma de inchirieri stie despre acest defect. Daca nu este listat pe formularul de predare spuneti-le despre el.

Returnarea masinii cu intarziere

Majoritatea companiilor de inchirieri auto percep taxe zilnice bazate pe o perioada de 24 de ore. Chiar daca unele companii ofera o perioada de gratie de 1 ora ati putea fi taxat pentru intarziere – chiar cu costul aferent unei zile suplimentare – daca intarziati prea mult cu returnarea masinii. Asigurati-va ca veti avea suficient timp in ziua predarii pentru a evita aceste taxe suplimentare.