Alegerea personalului pentru o clinica de stomatologie

Cum ar fi viata ta intr-o clinica de stomatologie daca ai avea foarte putine probleme sau chiar deloc cu personalul? Minunat, nu-i asa? Ei bine, in afara de cum sa castigi mai  multi pacienti noi, se constata ca problemele legate de angajarea si gestionarea personalului sunt una dintre cele mai mari probleme ale celor care se ocupa cu managementul la o astfel de clinica. Si, in acest sens, as vrea sa impart cu tine aceste sfaturi pentru un management mai bun:

clinica stomatologie

Ce ar trebui sa faci?

1. Intervieveaza aplicantii cat mai repede: Atunci cand plasezi un anunt de angajare la clinica de stomatologie, incerci sa atragi cei mai buni potentiali angajati. Ei bine, acelasi lucru il face orice alta afacere care incearca sa angazeje noi oameni. Asa ca plaseza anunturile si stabileste interviuri cu aplicantii imediat ce au aplicat. Iar daca ai un interviu cu cineva care ti se pare un foarte bun candidat si potential angajat, fa-i o oferta cat mai repede. De ce? Pentru ca intotdeauna candidatii buni vor primi imediat oferte de angajare si de la alte clinici similare. Amanarea procesului de angajare nu va duce decat la pierderea unuia dintre cei mai buni potentiali angajati. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ignori etapele normale ale procesului de angajare, cum ar fi verificarea referintelor sau alte lucruri asemanatoare – tot trebuie sa treci prin aceste etape, insa mult mai repede.

2. Fii atent la candidatii care sar de la un loc de munca la altul: Atunci cand te uiti la CV-uri, acorda atentie celor care par sa schimbe des locul de munca – la acele persoane care au avut multe job-uri intr-o perioada de 2 ani. Acei candidati probabil vor sta cateva luni in clinica ta de stomatologie dupa care vor pleca, iar tu va trebui sa treci iar prin procesul de angajare.

doctor stomatolog

3. Uita-te dupa o experienta relevanta (care s-ar putea sa nu fie chiar din acelasi post pe care incerci tu sa il ocupi): Odata ce CV-ul trece de primul test, uita-te peste el pentru a vedea daca candidatul are cunostinte de baza pentru postul pe care vrei sa il ocupi. S-ar putea ca experienta sa nu fie dobandita chiar pe acelasi post pe care il ai tu la dispozitie. Spre exemplu, daca esti in cautarea unui receptioner pentru clinica de stomatologie, iar persoana are experienta ca barman sau chelner, asta e grozav. Daca a avut succes in acel post inseamna ca a fost probabil rapid, prietenos si atent la clienti. Categoric este o persoana pe care vrei sa o ai in receptie. Desigur, daca acesta este optimist si dispus sa invete. Nu zic sa ignori persoanele care au experienta pe post, insa fi deschis catre cei care nu ai experienta directa.

4. Cum sa evaluezi productivitatea anterioara: In procesul de angajare, la interviu pune intrebari despre locurile de munca anterioare si rezultatele pe care le-a obtinut in cadrul acestora. Cu alte cuvinte: cauti un rezultat definitiv, tangibil, care a adus o valoare adaugata pentru clinica de stomatologie la care a lucrat, nu doar faptul ca a lucrat 40 de ore pe saptamana sau ca a raspuns la telefon.

Un exemplu au fi: pentru postul de receptioner cauta o persoana care, pe langa faptul ca raspunde la telefon si ofera informatii, este capabila sa convinga clientii sa isi faca programari si sa aduca noi pacienti. Acest lucru este cel mai valoros pentru tine deoarece contribuie la cresterea generala a afacerii. Asa ca, daca intervievezi un candidat pentru pozitia de receptioner, unul care a mai fost angajat la o alta clinica de stomatologie pe aceasta pozitie, si nu stie cati pacienti a programat pe zi si ce procent dintre acestia s-au si prezentat la programari, ei bine, atunci nu este candidatul potrivit pentru tine.