Ce anume poate face un contabil pentru firma mea?

Daca incepi sa fii convins ca ai nevoie sa angajezi un contabil pentru afacerea ta, dar consideri ca mai ai inca multe de invatat despre cum te poate ajuta acest lucru, citeste mai departe.

O firma de contabilitate poate de la un angajat pana la o suta, oricare din ei putand practica o anumita specializare sau practica generala. Totul variaza in functie de cat de mare este firma sau care sunt cerintele clientului. Numerosi proprietari de afaceri si entitati care implica bani se indreapta catre o firma de contabilitate din mai multe motive. Acestea asigura servicii de contabilitate si consultanta. Este de asemenea un fapt sigur ca in cadrul acestor firme nevoile clientilor vor fi gestionate cu cea mai mare grija si incredere. Acesti contabili stabilesc de obicei o cronologie si solicita documente specifice din partea clientilor, pentru a avea posibilitatea sa realizeze functii de baza ale profesiei lor. Servicii contabilitate

Exista sase functii majore pe care un contabil le are in sarcina. Responsabilitatea de baza este aceea de a asigura un raport just si precis asupra situatiei financiare a clientului. Un contabil incepe de obicei prin pastrarea unui registru financiar. Prin intermediul acestor documente, se realizeaza un raport asupra situatiei companiei. Firmele de contabilitate realizeaza si audituri externe si asigura servicii precum Conformarea fiscala. Este responsabilitatea firmei sa calculeze obligatiile clientului sau. Contabilul are in vedere cerintele fiscale ale clientului. Afacerile si persoanele trebuie sa plateasca taxe ca parte a responsabilitatilor lor, iar contabilii le pot ajuta cu acest lucru.

Contabil

Consultanta de afaceri este un alt serviciu furnizat de aceste firme. Exista cheltuieli si decizii pentru care un om de afaceri are nevoie de ajutor, in special atunci cand persoana respectiva este noua in afaceri. Nu toti proprietarii de afaceri detin cunostinte asupra modului in care se pot extinde si in care isi pot face afacerea sa creasca. Un alt serviciu oferit este Auditul Intern & Managementul Riscului, care gestioneaza practic situatiile de furt si frauda. Contabilul poate oferi consultanta proprietarului afacerii asupra modurilor de reorganizare a sistemului, a angajatilor si chiar a departamentului de procesare a datelor. Acest lucru se realizeaza pentru a proteja afacerea impotriva factorilor care ar putea determina o prabusire a acesteia. Firma poate oferi si servicii de specialitate. Acestea includ angajamente pe termen scurt si lung pentru a furniza sprijin de inalta clasa pentru piata internationala. Acesta este serviciul pe care companiile ar trebui sa il aleaga atunci cand cresterea afacerii este atat de mare incat trebuie realizate schimbari majore in sistemul curent de contabilitate, astfel incat acesta poate continua sa functioneze.

Audit intern

Astazi exista numeroase companii care ofera aceste servicii. Pentru ca o afacere sa aiba succes, este imperativ ca proprietarii lor sa le solicite. Insa cu atat de multi contabili pe piata, este important ca omul de afaceri sa aleaga cu atentie firma potrivita. Proprietarului ii revine responsabilitatea de a avea grija de afacerea sa, angajand doar cei mai buni oameni in care poate avea suficienta incredere pentru a prezenta situatia reala a afacerii pe care o gestioneaza.