Cat de benefica este o trambulina pentru sanatatea noastra?

Ca si in cazul copiilor, si adultii pot beneficia de ore de bucurie si un bun antrenament complet al corpului uman, prin intermediul folosirii unei trambuline.

Studiile efectuate de oamenii de stiinta de la NASA arata ca saritul pe o trambulina este cu 68% mai eficient decat jogging-ul, si totusi necesita mai putin efort! Puteti dezvolta de asemenea atat puterea superioara cat si inferioara a corpului, la fel de eficient ca si ridicarea de greutati, fara solicitari sau amenintari de muschi rasuciti sau rupti. Saritul pe o trambulina a fost demonstrat ca a depasit inotul ca un exercitiu de performanta. Trambulina

Sa vedem cateva din multiplele beneficii de care va bucurati atunci cand folositi o trambulina:

  • Exercitii prin joc – este foarte distractiv si reprezinta un beneficiu si pentru corpul tau!
  • Echilibru – incercarea de a sari intr-un singur loc pe o trambulina inseamna ca trebuie sa va dezvoltati un acut simt al echilibrului, si sa constientizati modul in care echilibrul corpului poate fi reglat (sau compromis) prin miscari mici la extremitati.
  • Coordonare – strans legata de echilibru este nevoia de a coordona actiunile mainii si piciorului, precum si mai multe grupe musculare de tip rapid-tic nervos, necesare pentru a crea diferite forme si pentru a efectua diverse tumbe si rasuciri.
  • Forta musculara si rezistenta – nu numai muschii de jos ai corpului, dar, de asemenea, muschii toracelui si muschii de baza sunt lucrati cand se sare pe trambulina.
  • Imbunatatirea eficientei pulmonare si cardiovasculare – saritul pe o trambulina creste pulsul si intareste grupele musculare esentiale pentru un sistem cardiovascular sanatos, si mentine eficienta pulmonara.
  • Intensitate moderata a activitatii fizice.
  • Abilitati motorii bilaterale – actiunea de a sari pe trambulina in timp ce se incearca sa se mentina echilibrul, precum si coordonarea extremitatilor solicita trupul pe ambele parti si, intr-adevar, creierul trebuie sa se implice intr-un mod care este destul de diferit de multe alte sporturi la sol in cazul in care o parte poate fi de multe ori favorizata (mai ales in fotbal, de exemplu).
  • Ritm – din nou, strans legata, dar distincta, este nevoia de a sari in ton cu trambulina pentru a obtine inaltimea optima cu mai putin efort.
  • Increderea in fortele proprii – chiar si cei putin increzatori, cu acest sport vor gasi ca este posibil sa faca unele progrese pe suprafata relativ iertatoare a unei trambuline, si acest progres va ajuta la cresterea increderii.
  • Imbunatatirea circulatiei limfatice – probabil, nu la fel de buna ca o detoxifiere in intregime, dar scurtele perioade de imponderabilitate intre salturile mai mari decat fortele gravitationale medii care apar in timpul executarii lor, de fapt ajuta organismul sa scape de toxine! Activitatea fizica si efectele de gravitate sunt esentiale pentru sistemul limfatic in realizarea detoxifierii acestuia, ambele fiind angajate mai activ in cazul folosirii trambulinei decat in aproape orice alt sport.
  • Impact redus – desi saritul pe trambulina este un sport de impact, perioadele de accelerare si decelerare sunt mult mai indelungate decat in cazul altor activitati, cum ar fi joggingul, in cazul caruia suprafata utilizata nu are nici un fel de interventie asupra corpului.

Saritura pe trambulina

Saritul pe trambuline este extrem de usor si distractiv, o modalitate de relaxare care creste in popularitate. Pe langa beneficiile evidente de fitness realizate de saritul pe trambulina, functionarea mai multor grupe de muschi majore, cresterea de ritm cardiac si flexibilitate, se imbunatatesc si reflexele sportivului. Se dezvolta echilibrul corpului si aptitudinile fizice, se intaresc muschii corpului, ligamentele, tendoanele si se imbunatateste miscarea corpului. Cel mai important lucru este ca saritul la trambulina poate eradica obezitatea si promoveaza o sanatate buna, care poate reduce de asemenea riscul de artrita.