Principalele beneficii ale aplicarii de folie auto

Dintre toate accesoriile disponibile pentru cumparare foliile auto sunt cele mai des intalnite. Un numar impresionant de posesori de autovehicule se decid sa si-le aplice, fenomenul capatand o crestere masiva in ultimii ani.

Folierea geamurilor autoturismului nu reprezinta doar o componenta estetica ci ofera si numeroase beneficii pe care le vom detalia in acest articol.

Cresterea gradului de intimitate

In primul rand si probabil cel mai important aspect il reprezinta cresterea nivelului de intimitate. Folierea geamurilor impiedica (pana la un anumit nivel) persoanele din exterior si alti participanti la trafic sa priveasca in masina dumneavoastra. Este de asemenea o modalitate prin care veti face potentialii hoti sa se gandeasca de doua ori inainte de a actiona.

Lasarea nesupravegheata a unui laptop sau a unui telefon mobil pe bancheta din spate reprezinta o invitatie pentru acestia. Cu geamuri acoperite va veti simti mai in siguranta stiind ca obiectele de valoare pe care le lasati in masina vor fi greu de observat.

Protectie in cazul spargerii geamului

In cazul unui accident, folia auto previne imprastierea cioburilor in interiorul masinii. Produsul mentine bucatile de sticla lipite chiar si atunci cand geamul este spart, asadar in cazul unui accident va veti simti inspirat pentru ca ati luat decizia aplicarii ei.

De regula oamenii nu se gandesc la astfel de lucruri, dar nu se stie niciodata. Cioburile v-ar pute rani ochii sau zgaria pielea asadar folie-auto.net va sugereaza sa luati in considerare acest aspect.

Reducerea caldurii din interiorul masinii

Al doilea motiv pentru care se recomanda aceasta operatiune il reprezinta proprietatea foliei de a pastra interiorul masinii mai racoros. In zilele fierbinti de vara, caldura directa generata de razele solare va patrunde mult mai greu in interiorul masinii dumneavoastra.

Foliile cu o transparenta redusa pot reduce temperatura din interior cu pana la 70%, ceea ce nu este un lucru de neglijat, insa ar trebui sa va asigurati ca acest tip de produs respecta prevederile legale din regiunea dumneavoastra.

De asemenea veti economisi energie deoarece sistemul de climatizare al masinii dumneavoastra nu va mai trebui sa traga din greu pentru a aduce temperatura la un nivel optim pentru dumneavoastra. Razele soarelui pot de asemenea sa decoloreze tapiteria si obiectele din interiorul masinii; iata deci un alt avantaj.

Blocarea radiatiilor UV daunatoare

Exista de asemenea si un beneficiu pentru sanatate. Nu este deloc un secret ca expunerea in mod direct in bataia soarelui nu reprezinta o idee buna. O folie auto de calitate poate bloca pana la 99% din razele UV daunatoare, protejandu-va astfel pielea in timp ce conduceti. Sa conduceti in bataia directa a razelor solare poate produce chiar arsuri ale pielii, asadar folositi ochelari de soare si folii auto pentru a va proteja.

Acest lucru este foarte important mai ales daca suferiti de alergii solare sau alte afectiuni ale pielii. In functie de legislatia statului in care locuiti ar putea exista reglementari specifice pentru astfel de afectiuni medicale, permitandu-va in acest caz sa aplicati o nuanta mai inchisa decat cea legal stabilita.

Majoritatea oamenilor aleg aceasta operatiune doar pentru factorul estetic, insa acest lucru aduce cu siguranta avantaje mult mai mari. Exista numeroase astfel de avantaje ale folierii geamurilor autoturismului si speram ca prin acest articol ati inteles unele dintre ele.