Avantajele unui serviciu de inchiriere excavator

Scaderea continua a activitatilor de constructii si perspectivele nesigure pentru viitorul lucrarilor fac achizitionarea echipamentelor o alegere grea. Investitia, pana si intr-un utilaj mic cum este un excavator compact, este o decizie majora. Este mai practic sa il cumperi si sa il ai la indemana cand ai nevoie? Sau iti e mai bine sa apelezi la inchiriere excavator pana cand piata isi revine si esti sigur ca ai destule lucrari de realizat pentru a justifica aceasta cheltuiala?

Industia constructiilor din ziua de azi trece printr-o perioada grea si, in timp ce unele zone ale tarii au activitati peste medie, multe zone nu au activitati pe masura anilor trecuti. Lucrarile guvernului sunt in numar mic si folosesc proiecte de scurta durata. Activitata comerciala nu realizeaza o diferenta mare pentru a imbunatati situatia. Aproape toti constructorii planifica proiecte pe termen scurt.

inchiriere excavator

Constructiile in sine se schimba. Inainte, obisnuiam sa mergem pe un santier si munca sa dureze intre 6 si 9 luni. Azi, un depozit en-gros se construieste in 4 luni. Azi, proiectele sunt mai scurte si toata lumea isi analizeaza costurile echipamentelor si incearca sa reduca costurile prin anjaraea unui serviciu de inchiriere excavator.

Avantajele utilizarii unui serviciu de inchiriere a excavatoarelor

Excavatoarele compacte sunt deja elemente cu un volum mare de inchiriere. Cererea pentru ele este inca in crestere, mai ales pentru modelele intre 4 si 6 tone. Unul dintre factorii determinatori ai acestei tendinte este capitalul limitat. Pretul pentru folosirea ineficienta a capitalului este imens, mai ales cand ritmul proiectelor este inegal. Este importanta mentinerea unei fluiditati si inchirierea excavatoarelor poate sa ofere asta.

Ca si generalizare, o inchiriere pe termen lung, de-a lungul a mai multe luni, va costa intre 4 si 5 % din pretul de cumparare al utilajului. Intretinerea utilajului nu este realizata de persoana care inchiriaza. Nu exista costuri de depozitare. Nu sunt aceleasi responsabilitati si nu trebuiesc platite taxele de la cumparare.

Sunt si beneficii de contabilitate cand apelezi la servicii de inchiriere excavatoare. Daca detii echipament, trebuie sa ai inregistrat tot ce se intampla cu el. Cand inchiriezi, aceasta este responsabilitatea firmei care inchiriaza. Tu primesti o factura, o platesti si o clasifici la capitolul cheltuieli deductibile. Nu trebuie sa iti faci griji pentru depreciere, dobanda, asigurare sau intretinere. Toate acestea sunt cuprinse intr-o singura factura.

Un alt avataj este flexibilitatea:  inchirierea excavatoarelor iti permite sa folosesti un utilaj anume sau un atasament, pentru a duce la bun sfarsit munca, fara un angajament pe termen lung. Pe langa asta, nu esti legat de o anumita dimensiune a utilajului. Cea mai potrivita dimensiune se poate alege in functie de fiecare lucrare. Poate fi un utilaj de 1.5 tone saptamana asta, dar luna viitoare poti sa ai nevoie de un utilaj mai mare.

excavator de inchiriat

Inchirierea poate micsora costurile de intretinere, reparatii si perioadele de nefunctionare. Se limiteaza expunerea la costurile de intretinere, iar daca echipamentul nu functioneaza il poti returna si poti obtine un alt echipament.

Exista o nesiguranta in legatura cu modul in care tehnologia de reducere a emisiilor va afecta productivitatea si costurile de operare. Contractorii nu vor sa investeasca resurse intr-o tehnologie care, din punctul lor de vedere, inca nu si-a dovedit aplicabilitatea pe teren. Pe langa aceasta, pentru atingerea standardelor cele mai inalte, este nevoie de sisteme de esapament speciale, ceea ce este o piedica destul de mare, pentru contractor, motiv pentru care multi dintre acestia prefera sa paseze aceasta responsabilitate firmei de inchiriere excavator de la care inchiriaza.