Fotbal de masa – Ce beneficii iti aduce acest joc grozav?

Fotbalul de masa (sau fussball-ul) este un joc care se desfasoara pe o masa speciala, si este similar ca stil cu un joc de mini-fotbal.  Doi sau patru jucatori incearca sa marcheze goluri prin manevrarea de oameni in miniatura, oameni care sunt atasati la opt tije diferite dispuse pe toata lungimea mesei. Fiecare jucator controleaza patru dintre cele opt tije folosind manere, care sunt rotite cu o actiune rapida din incheietura mainii, iar mingea este data in poarta. Cine a jucat acest joc stie deja cat de mult divertisment si relaxare poate aduce un astfel de joc. Reteta succesului aici consta in echilibrul perfect dintre noroc si indemanare, viteza de reactie si o multime de variabile, ceea ce inseamna ca fiecare meci este diferit fata de cel precedent.

fotbal de masa

Acest joc foarte distractiv are si multe beneficii:

1. Este foarte competitiv

Jocul de fotbal de masa poate fi jucat de doi pana la patru jucatori, asigurand distractie pentru toti participantii intr-un joc cu ritm alert, antrenant, cu spirit competitiv si mult entuziasm si provocari. Toti cei care joaca incearca sa devina mai priceputi jucand din ce in ce mai mult, provocandu-se reciproc intr-o competitie sanatoasa. In acest joc, atentia nu se indreapta numai asupra jucatorului, ci si asupra adversarului si a miscarilor sale. Astfel, creste comunicare intre oameni.

2. Imbunatateste comunicarea intre oameni

Oamenii pot vorbi si comunica in timp ce se joaca si chiar se pot imprieteni. O gama variata de subiecte de conversatie poate aparea, chiar si subiecte legate de afaceri si munca. Prea multa munca poate sa deconecteze oamenii insa acest joc distractiv poate sa fie ocazia potrivita in care oamenii se reconecteaza intr-o atmosfera ludica, discutand despre orice in timp ce se distreaza, fara stres sau griji. Fussball-ul presupune mai multa armonie intre jucatori si poate contribui la consolidarea spiritului de echipa in timp ce jucatorii invata sa comunice eficient, sa faca strategii si sa se aprecieze reciproc. Practic, jocul dezvolta valori sociale, aducand impreuna tipuri diferite de oameni, care pot avea interese comune si, prin urmare, s-ar imprieteni mult mai repede.

3. Imbunatateste productivitatea

Pe langa dezvoltarea spiritului de echipa, in timpul jocului coechipierii vor incerca sa se sprijine reciproc si sa prevada miscarile partenerului, si, astfel, vor ajunge sa se cunoasca mai bine. Construirea unei astfel de legaturi intre angajati va creste cu siguranta productivitatea muncii lor, mai ales in cazul in care locul de munca necesita de obicei munca in echipa.

4. Beneficii pentru sanatate

Sportul a fost mereu considerat un medicament foarte bun, iar sporturile usoare precum fotbalul de masa ofera o modalitate buna pentru reabilitare si ajuta oamenii sa se puna pe picioarele lor si sa se intoarca la viata lor normala. In plus, s-a dovedit ca jocul trateaza eficient artrita. Oamenii care sufera de osteoartrita pot juca acest joc pentru a se mentine activi si pentru ca articulatiile afectate sa nu ramana statice, deoarece acest joc ofera un mini-antrenament pentru genunchi care sunt in mod constant in miscare; la fel sunt si picioarele, incheieturile, umerii si coatele.

5. Este foarte bun pentru corp

Indiferent de tipul de accidentare, fotbalul de masa este un instrument excelent pentru recuperare. Acest joc care presupune coordonare mana – ochi va ajuta creierul pacientului sa se vindece mai repede si sa se adapteze cu membrele protetice mult mai repede decat in mod obisnuit.

6. Joc pentru toata familia

Fie ca esti barbat sau femeie, batran sau tanar, toata lumea se poate bucura de acest joc. Chiar si copii pot juca un meci impreuna cu parintii lor. Acest joc poate fi jucat in mall-uri sau in centre comunitare, asigurand distractie si timp de calitate, deoarece jocul construieste respect si egalitate intre membrii familii in mod direct si indirect.

7. Multa distractie

Acest joc este foarte distractiv si poate crea dependenta cu conceptul sau simplu dar atractiv. Milioane de iubitori de fotbal sunt atrasi de aceasta versiune mini a fotbalului. Jocul de fotbal de masa este un joc perfect pentru a-l juca cu prietenii, colegii sau familia, distractia fiind garantata.