Inchirierile de corturi – 7 intrebari pe care trebuie sa le adresezi companiei

Exista zeci de stiluri si tipuri diferite de corturi de inchiriat si sute de companii de profil pe intreg cuprinsul Romaniei. Poti avea nevoie sa inchiriezi un cort pentru organizarea unei nunti, pentru o petrecere, pentru un eveniment corporatist sau poate pentru un eveniment sportiv, dar exista o serie de intrebari pe care trebuie sa le adresezi inainte de a semna un contract, pentru a te asigura ca vei beneficia de cea mai buna experienta de inchiriere posibila. In continuare sunt prezentate primele sapte intrebari pe care trebuie sa le pui inainte de urmatoarea inchiriere:

  • De cat timp va aflati in bransa? Cauti o companie care exista pe piata de mult timp. Companiile de inchirieri de corturi care supravietuiesc pentru douazeci de ani sau mai mult trebuie sa faca lucrurile ca la carte, din moment ce evenimentele devin din ce in ce mai complexe, si iti doresti o companie cu un nivel inalt de experienta. Unele dintre cele mai bune companii de inchirieri sunt pe piata de mai mult timp si acestea sunt firmele pe care trebuie sa le cauti.
  • De cat timp se afla in bransa persoana de vanzari cu care discuti? Poate ai ales o companie cu multi ani de experienta in a oferi corturi de inchiriat, dar daca discuti cu o persoana care nu are experienta in organizarea evenimentelor, atunci ai putea sa iti pui evenimentul in pericol. Este indicat sa discuti cu proprietarul sau cu un membru din conducere, intrucat acestia au un interes mai crescut de a te multumi. Organizare nunta
  • Cat de vechi este cortul pe care il inchiriez? Corturile nu rezista o vesnicie, si indiferent daca este un cort pentru petreceri, un cort deschis, unul comercial, mare sau de orice alt tip, materialele din care este confectionat isi pot pierde textura si se pot deteriora de-a lungul timpului. Unele companii isi reinnoiesc inventarul o data la cativa ani, in timp ce altele intarzie multi ani ciclul de inlocuire. Mai nou este mai bun.
  • Va fi cortul meu curat? Poate parea destul de fundamental, dar ai fi surprins de numarul de corturi care au mucegai sau praf din pricina problemelor legate de timp sau de bani ale companiei de inchirieri. Ai dreptul la un cort curat, deci poti cere informatii despre conditia acestuia (si le poti consemna in scris).
  • Beneficiaza cortul meu de suport ingineresc? Corturile mici nu reprezinta o problema majora, insa toate corturile, in special cele mari, sunt inspectate atent de specialisti in constructii si incendii. Companiile bune, care au in dotare corturi de calitate, vor detine astfel de evaluari, asadar le poti cere pentru a le verifica.
  • Ce masuri veti lua pentru a-mi proteja curtea de daune in timpul instalarii? Trebuie luate anumite masuri de precautie pentru a reduce cat de mult posibil daunele aduse suprafetei pe care urmeaaza a fi instalat cortul. Discuta aceste aspecte cu reprezentantii companiei locale de inchirieri, inainte ca ei sa ajunga la locatie. Organizare diverse evenimente
  • Care sunt termenii de plata: Majoritatea companiilor ce inchiriaza corturi vor cere o garantie pentru a rezerva echipamentele pe care ai convenit sa le inchiriezi. Daca nu esti familiarizat cu firma locala si cu nivelul de calitate al serviciilor pe care aceasta le presteaza, te poti gandi sa pastrezi cel putin o parte din valoarea finala de plata pana dupa eveniment.