O afacere precum o scoala de soferi este o alternativa la afacerile de transport. Daca…
Nu reparati singuri electrocasnicele
Electrocasnicele sunt construite pentru a functiona o perioada lunga. Acestea merg continuu, an dupa an, de regula fara prea multe probleme. Si tratam acest lucru ca atare. Problema este ca atunci cand un dispozitiv electrocasnic cedeaza, veti suferi o mare pierdere – nu stiti cum functioneaza, nu aveti nici cea mai mica idee de ce s-a oprit si cu siguranta nu stiti cum sa-l reparati.
Ce puteti face? Puteti plati un profesionist sa il repare (varianta recomandata de website-ul www.reparatii-masinidespalat.net) sau il puteti repara singur economisind banii (nerecomandat!). Daca totusi insistati cu varianta a doua, acest articol va va oferi unele informatiile utile pentru a desface cele mai importante produse electrocasnice, si cum sa le asamblati apoi in ordinea corespunzatoare. Dar inainte de a porni atacul asupra frigiderului dumneavoastra, inarmat cu o surubelnita, haideti sa vedem cateva informatii esentiale despre principalele produse electrocasnice.
Cele mai multe electrocasnice functioneaza utilizand reteaua electrica a casei dumneavoastra: acestea folosesc curent alternativ (AC) din circuitul instalatiei dumneavoastra electrice. Electrocasnicele mici functioneaza pe 220 de volti, iar stecherele acestora au doua lamele. Electrocasnicele mari, precum aparatele de aer conditionat sau uscatoarele, utilizeaza de regula 220-240 de volti si nu pot functiona in circuitele de 110-120V.
Acest gen de electrocasnice trebuie conectat la o priza cu impamantare – o priza prevazuta cu spatii care sa permita atat introducerea lamelelor de alimentare cat si a dintelui – sau pot fi conectate la o retea obisnuita folosind un adaptor special. Toate produsele electrocasnice sunt etichetate – fie cu ajutorul unei placute metalice, fie direct pe carcasa echipamentului – pentru a informa consumatorii in legatura cu cerintele produsului in ceea ce priveste vatii, voltii si uneori amperii.
Electrocasnicele mici sunt de regula echipamente simple. Acestea sunt compuse dintr-un element de incalzire, un ventilator, un set de lamele atasate unui arbore rotativ, sau pot avea doua-trei legaturi mecanice simple. Reparatiile acestora sunt de obicei usor de realizat.
Pe de alta parte, electrocasnicele mari sunt echipamente complexe – de exemplu o masina de spalat va avea un motor, un temporizator, o pompa, numeroase valve, comutatoare si solenoizi. In cazul unor astfel de dispozitive, problemele pot aparea atat la panourile de control cat si la elementele mecanice sau electronice, asa ca e recomandat sa apelati la o firma de reparat masini de spalat.
Nefunctionarea unui dispozitiv de control poate afecta o singura operatiune sau chiar intreaga functionare a produsului electrocasnic, iar cea a unei componente mecanice poate limita posibilitatile echipamentului dumneavoastra. Atunci cand un produs electrocasnic major se defecteaza, sa stiti sa identificati corect problema este la fel de important ca si cunoasterea procedurii de reparare.
Deoarece electrocasnicele mari sunt atat de complexe, va fi greu sa descoperiti unde se afla problema. Multe produse electrocasnice noi includ diagnostice care pot fi stabilite prin consultarea manualului ce insoteste produsul. Primul lucru ce il aveti de facut este sa descoperiti daca problema este una de control sau una de mecanica. In cazul unui uscator de exemplu, dispozitivul de control controleaza caldura iar componentele mecanice rotesc tamburul.
Care sistem este afectat? Daca tamburul se roteste dar nu emana caldura – clar este o problema de control. Daca in schimb uscatorul incalzeste dar nu se roteste, atunci avem de a face cu o problema mecanica. Acest gen de analiza poate fi utilizata pentru a stabili tipul problemei la majoritatea aparatelor electrocasnice – problema a sistemului de control sau defectiune mecanica.
Pentru a stabili cu exactitate care este problema, va trebui sa verificati fiecare componenta a sistemului afectat. Acest lucru nu este atat de dificil pe cat pare deoarece componentele aparatelor electrocasnice functioneaza impreuna intr-o ordine logica. Incepeti cu cele mai simple posibilitati si testati componentele una cate una pentru a descoperi defectiunea.