Cum alegi dulapuri de arme ieftine

Indiferent daca acestea sunt folosite in mod privat sau in cadrul biroul tau, cu siguranta vrei sa gasesti dulapuri de arme ieftine, dar care satisfac cerintele si corespund ideilor tale. De aceea am decis sa vin in ajutorul tau si am compus acesta lista de sfaturi pentru a te ajuta sa iti dai seama care dintre acele dulapuri de pe piata sunt potrivite pentru tine. Sa pornim asadar:

dulapuri arma

Marimea potrivita pentru un dulap de arme

Gandeste-te la ceea ce vrei sa pui in dulapul pentru arme. Acesta poate fi folosit pentru a proteja nu numai armele ci si alte documente de afaceri importante, registre contabile, contracte sau documente private, acte de identitate, certificate de nastere, documentele de inmatriculare a masinii, bijuterii si ceasuri. Pe langa aceste documente, este recomandat sa protejezi si dispozitivele electronice precum laptopuri, hard disk-uri, echipamente GPS in astfel de dulapuri de arme ieftine. Inainte de a merge la cumparaturi, fa o lista cu tot ce are trebui sa fie in dulap si asa iti vei da seama acre este marime potrivita pentru tine. Tine cont ca pe masura ce timpul trece, vei achizitiona si alte obiecte de valoare pe care va trebui sa le protejezi.

Ce tip de dulap de arme iti trebuie?

Ar trebui sa cumperi un dulap de arme ieftin care este rezistent si impotriva focului? Un astfel de dulap ofera de doua ori mai multa protectie – atat impotriva hotilor cat si impotriva focului. Spre exemplu, obiectele care au valoare sentimentala, insa nu materiala, nu reprezinta nici o atractie pentru un hot, insa stocarea acestora intr-un dulap de arme le poate proteja in cazul unui incendiu. Pe piata exista o varietate de dulapuri care indeplinesc cerinte si aplicatii foarte specifice, precum existenta unui sertar special pentru arme mici, sau pentru protejarea dispozitivelor de stocare a datelor electronice.

rastel arme

Gandeste-te unde poate fi pozitionat

Un dulap de arme ieftin nu ar trebui sa fie expus unor niveluri ridicate de umiditate sau in lumina directa a soarelui, deoarece ambele pot provoca daune materiale. De regula, un astfel de seif nu ar trebui sa atraga atentia nimanui. Dulapurile ascunse in perete sau in mobila sunt cea mai buna alegere deoarece pot fi camuflate foarte usor.

Daca ai prefera sa iti expui armele si sa le poti admira in voie, poti alege un dulap cu geamuri din sticla antiglont. In acest caz se recomanda sa alegi un sistem de inchidere electronic care este vizibil, astfel incat vizitatorii neinvitati sa isi dea seama ca nu are rost sa piarda timp cautand o cheie prin toate sertarele si dulapurile.

Structura si arhitectura casei ar trebui de asemenea luata in considerare, deoarece nu vrei sa cumperi un dulap de arme pentru ca apoi sa iti dai seama ca nu ai unde sa il instalezi.

seif arme

Rangul de securitate si polite de asigurare

In general, cu cat rangul de securitate al unui dulap este mai ridicat, cu atat poti pune mai multe obiecte de valoare in interiorul acestuia. La fel ca si cu consideratiile de care trebuie sa tii cont cand alegi dimensiunea, cu cat ai obiecte cu o valoare mai ridicata, cu atat trebuie sa alegi un dulap cu un rang mai mare.

In anumite industrii sau pentru anumite obiecte, companiile de asigurare recomanda folosirea unui dulap cu un anumit rang de securitate.  Este de preferat sa te consulti cu acestea inainte de a achizitiona un dulap de arme.

Considerente legale

In cazul in care dulapurile sunt destinate utilizarii intr-un cadru comercial, ar trebui sa verifici daca exista reglementari legale pe care trebuie sa le respecti inainte de a instala dulapuri de arme ieftine. Nu cred ca ai vrea sa platesti o amenda pentru un lucru care ar fi putut fi atat de usor de evitat.