4 obiecte din case care merita curatate mai atent

Lumea toata face curatenie la domiciliu ori, in cazul cand nu apreciaza activitatea aceasta, atunci apeleaza la niste firme de curatenie. Toata lumea cunoaste regulile de baza pentru o curatenie perfecta.

Dar sunt insa si multe lucruri neglijate, ce pot sa devina niste focare de microbi. Nu, nu va ganditi la toaleta ori la chiuveta, deoarece ele sunt primele ce sunt curatate. In continuare, website-ul firmecuratenie.net ne prezinta care sunt elementele care contin un numar impresionant de bacterii:

Telefonul mobil

Purtat zilnic impreuna cu noi dar nu stim ca poate gazdui de 10 ori mai multi microbi decat vasul de toaleta! Stiind acum acest fapt, parca nu va mai vine prea des sa il atingeti cu fata ori cu mainile. Asa ca, atunci cand faceti curatenie generala, e bine sa va asigurati ca telefonul va primi si el tratamentul adecvat in acest sens. Stergeti-l cu niste servetele dezinfectante si incercati ca sa il pastrati mereu cat mai curat.

Tastatura

Este alt element ce colcaie de microbi. Daca am facut o cu comparatie cu un vas de toaleta, putem mentiona ca o tastatura poate avea de 200 de ori mai multi microbi decat acesta. Foarte scarbos, nu? Iata unul din motivele pentru care o tastatura trebuie sa aiba un loc preferential propriu in demersul curateniei. Cand o curatati, incercati sa folositi o carpa moale in prealabil inmuiata in alcool sanitar si stoarsa foarte bine. Daca aveti rabdare, scoateti tastele si curatati-o si in interior. De regula, acolo se gasesc o multime de microbi, de piele moarta, de firimituri si de multe alte astfel de lucruri. Acestea toate pot fi un real festin pentru bacterii si virusi.

Periuta de dinti

Va spalati zilnic pe dinti, dar stiti cat este de curata periuta dumneavoastră? Mai mult ca sigur ca nu! Ea adaposteste foarte multe bacterii intrucat este uda si atrage o gramada de microorganisme. Presupunand ca nu vreti sa va spalati cu bacterii prin gura in fiecare zi, aceasta periuta trebuie dezinfectata in spirt ori in apa de gura. Ea trebuie inlocuita cat de des posibil, tocmai in ideea mentinerii unei curatenii a gurii.

Covoarele

In ultimul timp, tot mai multa lume a ajuns sa renunte la covoare, lucru care este apreciat pentru sanatatea lor. Daca inca mai aveti covoare in casa atunci trebuie sa stiti ca ele sunt adevarate „aspiratoare” de microbi. Chiar daca sunt aspirate, nu se poate avea garantia disparitiei microbilor, asadar, cea mai buna varianta este sa renuntati la ele. Insa daca totusi va plac, trebuie sa fie spalate cat mai des la o spalatorie specializata, profesionala.