Merita sa ne instalam jaluzele orizontale?

A fost o vreme cand ferestrele caselor noastre au fost acoperite cu jaluzele verticale, dar apoi moda s-a intors catre perdele, pana la inceputul anilor 2000 cand a aparut moda jaluzelelor orizontale din lemn. Acum, insa, cand vine vorba de acoperirea sau decorarea ferestrelor, nu este deloc usor sa faceti alegerea corecta, avand in vedere varietatea de produse existente in magazine. Totul tine de gust si de asortarea cu stilul decoratiunilor interioare pe care le aveti.

Trebuie sa va ganditi bine cand alegeti, pentru ca perdelele nu au aceleasi avantaje si nici nu se intretin la fel ca jaluzelele.

Scopul perdelelor, draperiilor si jaluzelelor este sa impodobeasca si sa impiedice lumina sa patrunda in camera. Ele va fac casa mai confortabila dar sunt, de asemenea, si un element esential al decorului. Desi, in ultimii ani, bugetul alocat pentru acoperirea ferestrelor a crescut considerabil, ofertele in materie de perdele si jaluzele se adapteaza pentru toate bugetele, chiar si in cazul in care vreti ceva cu o nota personala sau originala. Se intampla foarte rar sa nu gasiti ce va doriti in aceasta imensa varietate de forme si modele.

Acum in trend sunt jaluzelele orizontale sau perdelele venetiene, care adesea sunt confectionate din lemn pentru a crea in casa un decor calduros si pentru ca lamelele orizontale sa permita difuzarea luminii cu varietati. Acest model de jaluzele va protejeaza, de asemenea, si impotriva razelor de soare (care va pot decolora mobila), dar va permit in acelasi timp si o vedere catre exterior.

Populare si clasice, jaluzelele orizontale se gasesc intr-o gama larga de materiale, culori si modele. Ca si la jaluzelele verticale si la cele orizontale se poate regla distanta dintre sipci, in functie de intensitatea luminii pe care o doriti. Inchise, ele ofera o intimitate completa. Avantajele acestui tip de jaluzele o reprezinta varietatea de modele care se asorteaza cu orice decor. Lamelele lor se pot inclina astfel incat sa va ofere intimitate, dar fara sa blocheze complet lumina. Dezavantajul lor este ca se potrivesc doar la ferestre patrate sau dreptunghiulare. Pretul acestora variaza foarte mult in functie de materialele alese.