Daca incepi sa fii convins ca ai nevoie sa angajezi un contabil pentru afacerea ta,…
Suportul IT chiar imi poate ajuta cu adevarat afacerea?
Tehnologia informatiei (IT) este una dintre cele mai mari facilitati din lumea afacerilor. In urma cu cateva decenii, aceasta tehnologie era un avantaj doar celor care si-l permiteau. In zilele noastre, vorbim despre o necesitate, o conditie. Ajutand companiile sa scada costurile, oferind echipelor interdependente sau distantate din punct de vedere geografic posibilitatea de a colabora, facilitand partajarea bazelor de informatii, creand posibilitatea unor comunicatii rapide, ajutand managerii sa ia cele mai bune decizii – acest este doar inceputul a ceea ce face IT-ul pentru orice organizatie.
IT-ul ca o transformare a intregului concept de comunicatii business
Comunicatiile rapide sunt un factor cheie al productivitatii la locul de munca. Echipamentele IT moderne faciliteaza luarea unor decizii mai rapide si mai bune, prin oferirea comunicatiilor super rapide intre oameni ce se afla in zone diferite ale planetei.
Serverele de email prin care trec mii de email-uri zilnic, routerele wi-fi, mesageria instantanta si sistemele de partajare a fisierelor care ajuta oamenii sa colaboreze la diferite proiecte – desi nu sunt apropiate fizic – toate acestea sunt doar cateva dintre minunile IT-ului care faciliteaza comunicatiile business mai bine ca niciodata.
Folositi-va de IT pentru a schimba modul in care generati, stocati si procesati date. Luati in considerare facilitatile create in luarea deciziilor de catre manageri prin uneltele rapide de raportare, ajutorul oferit echipelor mari pentru a putea colabora impreuna la diferite proiecte, activarea arhivarii materialelor de instruire, cat si facilitarea conexiunilor rapide intre partile interesate, pentru a asigura un flux liber de informatii.
IT-ul ca si promotor al proceselor business eficiente si a luarii deciziilor in cunostinta de cauza
IT-ul este privit ca unul dintre cei mai mari promotori al afacerilor datorita eficientei pe care o aduce la locul de munca. Atat de multe procese cruciale pot fi automatizate si executate cu o acuratete si o viteza remarcabila cu ajutorul IT-ului, incat elibereaza considerabil managerii – care pot astfel sa creeze strategii si sa rezolve probleme prioritare.
Incepand de la sistemele rationalizate de fluxuri si pana la spatii de stocare partajate unde membrii echipei pot lucra simultan la acelasi obiectiv – IT-ul a oferit afacerilor multe unelte pentru a obtine mai multe realizari intr-un timp mai scurt. Automatizarea sarcinilor umane, cum ar fi o mai buna gestionare a inventarierii unui camion de produse cu ajutor unui pistol RFID decat cu un angajat, micsoreaza costurile si creste eficienta.
De asemenea, usurand rapiditatea calculelor si procesand date bazate pe logica complexa, IT-ul a adus revolutia in lucrul cu volume mari de date si analiza datelor. Prin rasfoirea datelor istorice, managerii pot anticipa tendintele si pot lua decizii mai inteligente.
IT-ul ca si un avantaj competitiv
Cum toate pietele sunt competitive prin definitie, este ceva natural ca organizatiile moderne sa caute permanent noi avantaje competitive. Acesta este punctul in care CIO si CEO pot colabora si pot privi IT-ul nu doar ca un factor favorabil ci si ca un diferentiator.
Este uimitor cum IT-ul poate deveni o sursa a avantajului competitiv, fie prin ajutarea companiilor in crearea de produse mai bune – care sa se apropie cat mai mult de gusturile si preferintele clientilor – sau prin reducerea timpul de comercializare. Astfel este oferita posibilitatea de a surclasa concurenta si de a intra pe segmentele de piata neexplorate.
Surclasati-va competitorii cu ajutorul costurilor folosind avantajele oferite de IT pentru a produce bunurile finale cu cele mai mici preturi, sau iesiti in evidenta prin serviciul de livrare in timp real cu ajutorul IT. Tehnologia informatiei are de asemenea un rol important in ceea ce priveste crearea experientelor clientilor cu marca pe care o dewtineti. Poate fi folosit chiar ca si o metoda de a creste costurile suportate de clienti in cazul comutarii. In acest fel, clientii vor alege sa ramana loiali produselor dumneavoastra decat sa riste si sa aleaga un competitor care nu este la fel de puternic din punct de vedere tehnologic.