Daca visul tau este sa iti deschizi un salon de coafura, cosmetica si make-up, acum…
Probleme mecanice si electrice comune ale masinilor vara
Nimic nu strica o calatorie planificata cu masina sau o calatorie de vara dupa-amiaza la fel de mult ca problemele cu masina. Din pacate, aceleasi temperaturi care va fac calatoria distractiva si spontana va pot cauza defectarea masinii. Mai jos, prezentam patru probleme mecanice si electrice comune ale masinilor in timpul verii si cum pot fi prevenite.
Probleme cu bateria
Umiditatea asociata cu caldura din timpul verii poate afecta durata de viata si eficacitatea bateriei masinii Dvs. Vremea calda poate accelera coroziunea si poate determina disiparea lichidului bateriei, reducand capacitatea acesteia de a produce energie. Inlocuiti bateria masinii la fiecare trei pana la cinci ani pentru a preveni defectiunile nedorite, si programati un test al bateriei la un atelier de reparatii electrice auto atunci cand este posibil.
Supraincalzirea motorului
Intr-o zi fierbinte, motorul dumneavoastra se poate supraincalzi. Sistemul de racire lucreaza mai mult pentru a preveni supraincalzirea vehiculului, si o defectiune poate aparea oricand daca nivelul lichidului de racire este scazut. Pregatiti-va pentru astfel de cazuri verificand lichidele masinii in mod regulat, si faceti plinul inainte ca acestea sa scada sub nivelul necesar. In cazul in care observati scurgeri din partea inferioara a masinii Dvs, e recomandat sa va sunati mecanicul.
In plus, folositi antigel sau aditiv pentru lichid de racire pentru a mentine sistemul de racire al motorului dumneavoastra intr-o stare de functionare ideala. Agentii anticorozivi si lubrifiantii ajuta la impiedicarea uzurii prea rapide a lichidului de racire al radiatorului. Prin cresterea punctului de fierbere al apei, antigelul permite lichidului de racire sa absoarba mai multa caldura din motor pentru a o transfera afara.
Modificarea presiunii in anvelope
Temperaturile ridicate pot afecta presiunea in anvelope, facnadu-le sa devina prea umflate, sau dezumflate. Asfaltul fierbinte pune un stres suplimentar asupra anvelopelor dumneavoastra, si pentru cele care sunt umflate incorect creste riscul de a suferi daune sau de a se uza mai repede, ba chiar crescand posibilitatea unei explozii.
Verificati alinierea si presiunea anvelopelor dvs. cel putin o data la doua saptamani in timpul lunilor de vara. Puteti verifica presiunea in anvelope folosind un manometru; atasati-l la tija supapei si apoi comparati cifra obtinuta cu cea sugerata in manualul masinii dumneavoastra. Dupa fiecare calatorie, cand anvelopele sunt reci, verificati exteriorul anvelopei pentru resturi de pe drum, si aveti intotdeauna la indemana o anvelopa de rezerva, o cheie si un cric pentru masina in cazul unei pene.
Ruperea curelei de transmisie
Cureaua de transmisie sau cureaua serpentina ajuta masina sa functioneze prin alimentarea accesoriilor motorului. Cand se defecteaza, ea poate cauza o defectiune la alternator, aer conditionat si servodirectie. Caldura verii provoaca adesea ruperea curelei, ceea ce la randul ei afecteaza toate celelalte componenete atasate. Duceti masina la un mecanic pentru a inlocui cureaua sau pentru a 0 verifica la fiecare 10.000 km sau 15.000 km.
In incheiere…
Problemele electrice si mecanice ale masinilor sunt cel mai rau cosmar al soferului, mai ales vara. Intretinerea preventiva este esentiala, asa ca asigurati-va ca sunt efectuate teste, si ca piesele sunt inlocuite in mod regulat. Descoperiti din timp orice problema in curs de dezvoltare, si asigurati-va ca faceti reparatiile necesare inainte de o defectiune prematura.