Top 5 Argumente Pentru a Deveni Electrician

Dupa ce ati absolvit liceul, cea mai frecventa intrebare pe care v-o pun oamenii este „Ce vei face acum?” Toata lumea se asteapta sa frecventati o universitate, dar nu simtiti ca aceasta cale este cea potrivita pentru dumneavoastra. Va ganditi sa gasiti un loc de munca local, dar nu sunteti sigur ca veti fi platit suficient de bine.

V-ati gandit sa va pregatiti sa fiti electrician? Iata 5 motive pentru care ar trebui sa faceti asta.

1. Nu va trebui sa va faceti griji cu privire la gasirea unui loc de munca

Astazi, electricienii se cauta mai mult decat niciodata, deoarece furnizorii de electricitate au raportat un numar in scadere de muncitori calificati. Ei spun ca multi electricieni in varsta se apropie de pensionare si nu sunt suficienti electricieni tineri care sa-i inlocuiasca.

2. Puteti lucra fara o facultate

Calea traditionala este de a merge la facultate timp de patru sau mai multi ani, dar aceasta cale va poate ajuta sau nu sa obtineti un loc de munca mai bun. Iar participarea la facultate nu este ieftina. In plus, dupa absolvire, multi studenti se lupta sa-si plateasca imprumuturile studentesti.

Daca alegeti sa deveniti electrician, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la golirea contului dumneavoastra bancar pentru a plati costurile de scolarizare. De fapt, printr-un program de ucenicie, nu va trebui sa platiti deloc scolarizarea. Programul de ucenicie este platit de furnizorul pentru care lucrati, deci platiti doar taxele pentru manuale. Veti lucra chiar si ca electrician in timp ce urmati cursurile, astfel incat sa castigati bani in timp ce studiati.

3. Veti dobandi abilitati specializate

Oamenii respecta electricienii deoarece au cunostinte specializate si un set de competente specifice pe care majoritatea oamenilor nu il au. La urma urmei, munca in electricitate necesita atat munca fizica puternica, cat si rezolvare inteligenta a problemelor. Electricienii trebuie sa rezolve probleme complexe care necesita gandire critica si expertiza. De fapt, munca in electricitate nu este repetitiva sau monotona. Un electrician se va confrunta probabil cu noi probleme in fiecare zi.

4. Puteti avansa in industrie

Cu o pregatire adecvata ca ucenic, puteti deveni electrician calificat. In calitate de electrician, puteti lucra pe cont propriu, instaland cabluri si rezolvand probleme electrice complexe.

Cu experienta si formare suplimentara, puteti progresa pentru a deveni un maestru. Un maestru electrician proiecteaza si instaleaza sisteme complete de cablare. In calitate de maestru electrician, puteti gestiona alti electricieni. Puteti chiar sa va porniti propria companie, sugereaza cei de la site-ul www.electrician-autorizat.net.

5. Puteti alege unde si cand lucrati

Multi oameni merg oriunde ii duce slujba, dar electricienii sunt necesari peste tot. Aceasta nevoie inseamna ca va puteti deplasa in toata tara sau puteti ramane chiar in propriul dumneavoastra oras natal si puteti gasi in continuare un loc de munca.

Multi electricieni lucreaza o saptamana de lucru tipica de 9 pana la 5, 40 de ore. Altii lucreaza cu ore variabile la multe locuri de munca diferite, sau calatoresc dintr-un loc in altul pentru locuri de munca. Aveti flexibilitatea de a alege un loc de munca cu un program care functioneaza pentru dumneavoastra. Puteti decide sa lucrati chiar si pe cont propriu.