E important sa avem un consum cat mai mic de energie

In ziua de azi e important sa stim cat consuma o masina, un aparat electrocasnic sau o casa. Nu vrem sa avem probleme cu bugetul din cauza unui consum prea mare de energie electrica sau combustibil.

De multe ori cumparam produse mai scumpe, care au un consum energetic redus. Atunci cand vine vorba despre achizitia sau inchirierea unei locuinte, va sfatuiesc sa va orientati spre cele care se afla intr-o clasa energetica foarte buna. Cele 7 clase energetice sunt de la A la G iar clasa energetica A este cea mai buna.

Pentru a afla in ce clasa energetica se incadreaza o locuinta avem nevoie de certificat energetic, care contribuie la cunoasterea consumului energetic al unei case sau al unui apartament si reprezinta o informatie foarte importanta, de care trebuie sa tineti cont daca veti cumpara sau inchiria o casa. Totusi, destui de putini se intereseaza, in momentul achizitiei, de consumul de energie pentru incalzire, apa calda, iluminare si ventilatie.
Conform unei firme care elibereaza certificat energetic in Buzau, vorbim de un document absolut necesar in tranzactiile imobiliare.

Pentru orice tranzactie de vanzare-cumparare, inchiriere sau receptionare a unei cladiri noi, fie ea cu destinatie rezidentiala, cladire de birouri sau depozit, conform legii 372/2005, incepand cu 2013 ai nevoie de un certificat energetic.

Daca o cladire se incadreaza intr-o clasa energetica mai slaba, nu e nicio tragedie. Cu ajutorul masurilor de reabilitare termica, clasa energetica se imbunatateste substantial!

De ce e bine sa stim in ce clasa energetica se incadreaza o locuinta

Atunci cand ne decidem sa cumparam un apartament trebuie sa fim atenti la clasa energetica in care se incadreaza viitoarea noastra locuinta.

Incepand din 2013, e obligatoriu ca, in cazul fiecarei tranzactii imobiliare, sa ai la dispozitie un certificat energetic al cladirii pe care urmeaza sa o cumperi. Vanzatorul este obligat prin lege sa aiba certificatul energetic al cladirii atunci cand se efectueaza tranzactia imobiliara.
Certificatul energetic ajuta la aflarea clasei energetice in care se incadreaza locuinta si, astfel, contribuie la scaderea costurilor intretinerii prin adoptarea masurilor de reabilitare termica.

E esential sa stim cat de eficienta este o cladire pentru a imbunatati clasa energetica si pentru a obtine un pret mai bun la vanzare sau pentru a consuma mai putina energie si pentru a plati astfel o factura mai mica.

Indiferent daca vindem sau cumparam, avem nevoie de un certificat energetic!