Cum alegem un nume de domeniu web?

Afacerile online reprezinta de departe cele mai de succes activitati la ora actuala avand in vedere ca un numar tot mai mare de oameni isi lanseaza astazi afaceri in mediul online. Cu toate ca vorbim despre un nivel competitiv net superior celui pe care il intalnim in lumea fizica, acest aspect nu pare sa ii deranjeze pe cei mai multi dintre acestia care isi pun sperantele in noua afacere online. A avea un site online nu ar trebui sa mai reprezinte astazi o problema avand in vedere ca exista numeroase companii care ne pot oferi suport in acest sens.

Una dintre cele mai mari provocari apar insa in momentul in care suntem pusi in situatia de a ne alege un nume pentru viitoarea noastra afacere. Acest aspect reprezinta o sarcina dificila datorita faptului ca numele de domeniu are aceeasi pondere pe care o are si imaginea de ansamblu a afacerii. Cu alte cuvinte, numele pe care il alegem reprezinta in esenta cartea de vizita a afacerii noastre. Iata cateva sfaturi utile in aceea ce priveste alegerea celui mai potrivit nume de domeniu pentru afacerea ta.

Un aspect extrem de important pe care trebuie sa il avem in vedere este acela de a incerca sa ne alegem un nume cat se poate de reprezentativ pentru activitatea pe care o desfasuram. In acest fel, va fi mult mai simplu pentru utilizatorii de internet sa ajunga la site-ul nostru web, prin oferirea de coordonate clare. In plus, daca alegem un nume scurt, acest aspect va usura totodata memorarea site-ului de catre clientii nostri.

Nu alegeti nume similare cu cele ale marilor companii datorita faptului ca acest lucru va poate costa enorm in cazul in care acestea considera ca incercati sa va creati o imagine proprie a companie prin utilizarea unor nume de domeniu similare. Inaintea alegerii unui nume de domeniu este indicat sa verificati cu atentie un numar cat mai mare de nume de domeniu astfel incat sa fiti in afara oricarui risc.

Evitati sub orice forma utilizarea unor semne sau simboluri in numele de domeniu datorita faptului ca aceste aspecte desi poate par distinctive pentru dumneavoastra, cu siguranta vor face memorarea site-ului mult mai grea. Mai mult decat atat, transformarea numelui intr-un brand va fi practic imposibila datorita acestui fapt.