Merita sa investiti in automatizarea casei Dvs?

Pana nu demult, ideea de automatizare a domiciliului era cel putin neobisnuita pentru multi oameni. Cu toate acestea, din moment ce multe produse si tehnologii devin mai usor accesibile, proprietarii din intreaga tara aleg sa isi modernizeze casele.

Asadar, ce inseamna automatizarea casei?

Simplu spus, acest proces aduna controlul sistemelor si aparatelor din casa in mainile proprietarilor, si ofera accesul acestora de la distanta – cum ar fi accesul printr-o aplicatie de pe smartphone sau o unitate centralizata in interiorul casei. La fel ca o parte din tehnologia viitorului vazuta la televizor in show-uri ca  “The Jetsons” sau “Star Trek”, acum este posibil sa controlati temperatura casei dumneavoastra, lumina, si chiar sistemele de securitate cu simpla atingere a unui ecran, glisarea cu degetul sau chiar prin simpla folosire a vocii.

https://www.youtube.com/watch?v=KYhXYEB3yp8

Daca ideea unei case inteligente, automatizate suna prea “tehnologic” pentru gusturile dumneavoastra, sau credeti ca aceste tipuri de produse pentru securitatea casei costa enorm de mult, ganditi-va inca o data. Viitorul este acum si este complet accesibil. In plus, sunt o gramada de beneficii la care nu v-ati gandit inainte. Sa vedem cateva dintre acestea:

Securitatea

Cu o simpla atingere de deget puteti aprinde lumina pentru a va asigura ca nu se afla nimic in umbra sau in calea dumneavoastra prin casa. Sau puteti aprinde lumina automat atunci cand nu sunteti acasa pentru a da tine la distanta hotii. Inchiderea usilor reprezinta un alt produs automatizat pentru casa dumneavoastra care creste securitatea acesteia.

Sunteti ingrijorat ca micutii Dvs vor uita sa inchida usile cand parasesc casa pentru a merge la joaca? Sau va faceti griji ca va gasi cineva locul nu chiar secret in care ati ascuns cheile de rezerva? Detineti controlul asupra casei Dvs cu o simpla aplicatie. Cu unele produse, puteti fi alertati de fiecare data cand cineva intra in casa dumneavoastra.

Eficienta energetica

Cresteti eficienta energetica a locuintei Dvs prin deconectarea consumatorilor cand nu sunt in functiune. In plus fata de cele mai multe produse de automatizare pentru casa, care va ofera un control activ, unele produse monitorizeaza sistemele si ofera diverse informatii proprietarului, sfaturi si o indrumare pentru a obtine o eficienta mai buna in ce priveste consumul energiei.

https://www.youtube.com/watch?v=cOqfcbWqEZA

Economisire

Investitia in automatizarea casei va fi amortizata in timp. Cand folositi sistemele si aparatele doar atunci aveti nevoie, economiile se vor simti cand va veni factura pentru utilitati. Fara pierderi atunci cand uitati lumina aprinsa si nu sunteti acasa, fara sa cheltuiti bani pe combustibil pentru a conduce masina pana acasa sa inchideti usa pentru ca ati uitat sa o incuiati la plecare. De asemenea veti economisi si timp deoarece nu va mai fi nevoie sa veniti pana acasa daca uitati o lumina aprinsa, nu trebuie sa mergeti prin casa sa inchideti toate luminile si aparatele ramase aprinse, nu va veti mai gandi la ce a fost sau nu a fost in functiune.

Utilitate

Nu urati acel moment cand trebuie sa rugati un vecin sa arunce cate o privire la casa dumneavoastra cat timp sunteti plecat? Cu automatizarea casei, controlul casei dumneavoastra este la o glisare a degetului distanta. Nu trebuie sa aveti incredere in altcineva ca va avea grija de valorile dumneavoastra cele mai de pret.

Confort

Vi s-a intamplat vreodata sa parasiti casa pentru a merge la munca dimineata, cand erau 20 °C, si cand va intoarceti temperatura in casa sa fie de 32°C ? Acum nu trebuie sa va mai faceti probleme in acest sens – unele produse va permit sa ajustati temperatura prin intermediul aplicatiei mobile, astfel incat puteti asigura mereu confortul familiei dumneavoastra.

Lipsa de stres

Unul dintre cele mai mari beneficii ascunse ale automatizarii casei este lipsa de stres. Fara griji ca ati uitat lumina aprinsa, ca usa nu este incuiata, sau ca ati uitat sa inchideti televizorul. Pentru multi oameni care au o gramada de griji, sa poata verifica cu usurinta aceste lucruri ii ajuta sa nu mai fie stresati – ceea ce merita cu siguranta investitia.