Principalele temeri cand vine vorba de achizitionarea unui teren
Cumpararea unui teren este o investitie majora, atat din punct de vedere financiar cat si emotional. Deci nu e de mirare unii oameni devin un pic speriati. Am analizat unele temeri comune care ne pot opri din aceasta actiune si ce pasi putem face pentru a le ameliora:
- Frica de suprapret
Multe proprietati nu au ghiduri pentru preturi si sunt vandute prin licitatie, de aceea cumparatorii de multe ori sunt ingjijorati ca iau decizii in necunostinta de cauza cand vine vorba de preturi. Unii cumparatori devin extrem de prudenti, petrec prea mult timp cercetand o piata in continuua miscare, si sfarsesc prin a ajunge la o analiza ce face imposibila luarea unei decizii.
Singura modalitate de a depasi aceasta frica este prin a face o cercetare de piata atenta. Luati ghidurile de preturi ca doar simple ghiduri, cereti sfaturi de la expertii din domeniu, si creati-va propria cercetare de piata. Dar nu va impotmoliti prea mult in aceasta cercetare si nu o lasati sa va opreasca de la achizitioarea unui teren daca se iveste o oportunitate.
Unii cumparatori permit acestor analize sa ii aduca la imposibilitatea de a lua o decizie.
- Teama de a cumpara proprietatea gresita
Piata imobiliara este plina de incertitudini si teama de a pierde proprietatea „corecta” sau „perfecta” este foarte frecvent intalnita in randul cumparatorilor. Acestia sunt sfatuiti sa se gandeasca si sa isi creeze o strategie pentru achizitionarea unei proprietati. In ce etapa a vietii sunteti? Ce obiective personale / de familie aveti pe termen scurt? Ce este cu adevarat important pentru dvs.?
- O frica de agentii de vanzare sau licitatii
Procesul de cumparare al unei proprietati poate fi coplesitor pentru unii cumparatori, cum ar fi pentru cei care intra pe piața imobiliară pentru prima data sau cei care au avut o experienta neplacuta cu un agent, o achizitie sau o licitatie in trecut.
Unii oameni simt ca agentii de vanzari nu sunt foarte transparenti si isi fac griji ca vor fi pacaliti sau surprinsi in acest proces. Familiarizati-va cu agentii locali si veti incepe in curand sa va obisnuiti cu modul lor de lucru, veti putea observa care sunt diferentele dintre ei si veti putea deveni mai increzatori in interactiunile cu ei. Daca aveti in continuare dubii, ati putea lua in considerare angajarea unui agent de cumparare care stie cu siguranta orice scenariu posibil jucat de agentii de vazari, si care este capabil sa negocieze cu acestia, sau sa liciteze in numele dumneavoastra.
- Frica de bula imobiliara sau criza
Cu totii ne dorim acces la un glob de cristal care poate prezice viitorul, in special atunci cand vine vorba de piata imobiliara, unde multi cumparatori speculeaza despre cresterile preturilor sau se tem de o bula imobiliara sau criza.
Unii cumparatori sunt ingrijorati ca fac achizitii in perioada de varf a pietei, plateasc preturi premium si apoi piata ar putea suferi un colaps. Sau in cazul unei crize economice, si-ar pierde locul de munca si nu vor putea plati ratele.
In timp ce investitorii ar trebui sa astepte o perioada inainte de a cumpara o proprietate, ceilalti nu trebuie sa se ingrijoreze atat de mult. Scopul ar trebui sa fie achizitionarea unei proprietati care va aduce profit pe termen lung, mai degraba decat sa va ingrijoreze fluxurile pietei.
- Teama de decizii
Cea mai naturala din toate temerile este frica de lua o decizie gresita, care duce la creerea de stres pentru multi cumparatori. Ei se tem ca proprietatea „perfecta” este chiar dupa colt si o vor pierde in cazul in care cumpara acum.
Cand cumparati un teren, cumparati la un moment dat. Nu ar trebui sa ramaneti fixat pe ceea ce s-a vandut deja sau ceea ce poate sau nu poate aparea pe piata saptamana viitoare. Asta este o grija inutila. Cel mai bine este sa va asigurati ca ati cercetat bine intreaga piata existenta si, de asemenea, stiti ce terenuri de vanzare vor aparea in urmatoarele saptamani.