Informatii generale despre hemoroizi

Hemoroizii sunt vene dilatate sau inflamate in zona anorectala, care pot aparea atat in interiorul anusului cat si la exteriorul anusului. Este o problema medicala cu care se confrunta foarte multi oameni, dar in special femeile insarcinate si persoanele mai in varsta, riscul aparitie lor crescand o data cu inaintarea in varsta. Pot fi interni, localizati in interiorul anusului sau externi, localizati in exteriorul anusului. Simptomele sunt foarte neplacute, in primul rand ei provocand foarte mult disconfort, dar si durere, mancarime, senzatie de arsura si chiar sangerare.

Printre cauzele aparitiei hemoroizilor se enumera constipatia, diaree, sedentarismul, statul pe scaun perioade foarte lungi, alimentatie necorespunzatoare. Cum principala cauza este constipatia datorata regimului alimentar nesanatos, specialistii recomanda ca meniul zilnic al tuturor oamenilor sa contina alimente bogate in fibre, cum ar fi cerealele: porumb, grau, orez, ovaz, dar si fructe si legume, iaurturi. Foarte importanta este si hidratarea, recomandarea ar fi consumarea a doi litri de lichide pe zi. Evitarea sedentarismului si practicarea sportului in fiecare zi sunt de asemenea incluse in categoria metodelor de preventie. Exercitiile Kegel sunt foarte utile pentru prevenirea aparitiei hemoroizilor, mai ales pentru femeile insarcinate. Sunt in special destinate tonifierii musculaturii din zona vaginului si a uretrei, dar, in acelasi timp, ele asigura si o circulatie buna in zona anorectala evitand astfel riscul aparitiei lor.

In functie de gravitatea hemoroizilor, de optiunea pacientului si de experienta mediului, tratamentul poate fi chirurgical sau nechirurgial. Pentru tratament local, in zona cu afectata se pot aplica creme pe baza de hidrocortizon, special concepute pentru aceasta problema. Pot fi incercate si tratamentele naturiste, cum ar fi baile de sezut cu ceaiuri de marul lupului, afin, alun, brusture. Alte tratamente naturiste sunt consumul a 2-4 cani de ceai de lumanarica sau a ceaiului de galbenele, musetele, coada-calului, simple sau in amestec, care se pot indulci cu miere. Puteti citi un articol foarte bun pe sfatulmedicului.ro, acolo unde, de fiecare data, veti iesi din site multumit ca ai gasit raspunsul pe care il doreai!