Fotograf de nunti la inceput de drum – Greseli de evitat

Fundal dezordonat

Majoritatea fotografilor de nunta profesionisti obisnuieste sa verifice localul de nunta inaintea zilei cea mare pentru a identifica locul perfect pentru pozele esentiale ale cuplului si familiei acestora.

Un fundal aranjat, curat, poate face o diferenta imensa pentru o fotografie, dar nu il confundati cu unul gol, neinteresant.

Pozatul cuplului in fata usilor bisericii, spre exemplu, ofera contextual ideal pentru a crea o rama in jurul lor si arata mult mai bine decat fotografierea lor in fata curtii bisericii.

Fotografierea cuplului cu fata catre soare

Daca ai posibilitatea vizitarii localului inaintea nuntii este bine sa o faci in aceeasi parte a zile ca si nunta propriu zisa pentru a aprecia pozitia soarelui in acel moment.

Este bine sa identifici un fundal frumos, dar cuplul nu va fi multumit daca ii vei pune sa stea cu fata catre soarele orbitor la fiecare poza.

Cauta o locatie cu un fundal bun si putin umbrit – sau roaga pe cineva sa tina un difuzor de lumina.

La fel ca si evitarea privirilor crucise din cauza soarelui, fotografierea in lumina mai slaba produce poze cu umbre mai putin dure.

Lipsa contactului vizual

Unul din dezavantajele de a nu fi fotograful oficial este ca nu vei avea atentia cuplului in unele momente cheie.

Asta poate duce la ratarea unor fotografii bine facute, dar fara atat de esentialul contact vizual.

Mirele si mireasa nu vor fi fericiti ca tu sa ii strigi sa se uite la tine in timp ce profesionistul pentru care au platit sa le faca aceste poze ar pierde momentul, asadar asteapta-ti randul.

Cele mai multe firme din domeniu inteleg ca familia isi doreste cateva poze a fiecarei ipostaze si trebuie sa fi gata sa ii surprinzi.

Daca fixezi un obiectiv destul de lung poti fura cateva cadre intime intre miri cand se privesc unul pe altul , si nu la camera.

Omiterea unei fotografii

Daca nu esti fotograful oficial, asta nu e o mare problema, dar daca mirii te-au platit pentru asta, atunci va trebui sa te asiguri ca ai fotografiat pe toata lumea si tot ceea ce ei se asteapta sa fi pozat.

Discuta cu mirii inainte si schiteaza o lista de invitati si grupuri pe care ei ii doresc fotografiati.

O alta idee buna este sa afli numele celor care se ocupa cu organizarea rudelor pentru tine. Apoi, in timpul nuntii, vei putea avansa prin lista si astfel vei fi sigur ca ai fotografiat pe toata lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *